POČEO PROCES IZRUČENJA UBICE VANJE IZ SEVERNE MAKEDONIJE! Palevski sa aerodroma ide direktno u zatvor u Skoplju
Ubica devojčice Vanje, Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen/facebook, Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

POZNATI NOVI DETALJI

POČEO PROCES IZRUČENJA UBICE VANJE IZ SEVERNE MAKEDONIJE! Palevski sa aerodroma ide direktno u zatvor u Skoplju

Počeo proces izručenja ozloglašenog Palevskog, sa aerodroma ide direktno u pritvor

Objavljeno:

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije već je započelo organizaciju izručenja Ljupča Palevskog Palča, prvoosumnjičenog za dva krivična dela, otmicu i ubistvo maloletne Vanje G. iz Skoplja i Panča Žežovskog (74) iz Velesa.

Odeljenje za međunarodnu policijsku saradnju MUP-a RSM obavešteno je da su neophodne procedure u vezi sa ovim slučajem završene i da se u koordinaciji sa turskom policijom preduzimaju mere za njegovo izručenje.

Turske vlasti saopštile su juče da je odobreno izručenje Ljupča Palevskog Palča. „Postupak izručenja će se sprovoditi preko Ministarstva unutrašnjih poslova. Osumnjičenom je, prema predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Skoplju, već određen pritvor, koji bi trebalo da počne po njegovom izručenju“ saopšteno iz javnog tužilaštva.

Palevski se od hapšenja nalazi u ekstradicionom pritvoru u Turskoj. On je prvoosumnjičeni za krivična dela „otmica” i dva krivična dela „ubistvo na svirep način”.

Po izručenju Palevskog on će biti transportovan u istražni zatvor Šuto Orizari. U istom zatvoru je poznanik Palevskog Stefan D, čijim su vozilom zajedno putovali kroz Bugarsku do Turske. Za otmicu i ubistva su osumnjičeni još Vlatko Kešišov, Velibor Manevski i Bore Videvski, dok je otac ubijene maloletne Vanje, Aleksandar G. osumnjičen da im je pomogao u izvršenju krivičnog dela. Svi oni su u istražnom zatvoru Šuto Orizari, osim Vanjinog oca kome je prošle sedmice izrečena mera kućnog pritvora.

Bonus video:

04:57

UČITELJICA OTKRILA ŠTA JE VANJA PISALA O OCU U PISMENOM ZADATKU! Nedić: Osumnjičeni imao debeo dosije, ali nije tip ubice?!

(Espreso / Nova / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.